Memur ve emekli zamlarında pazarlık bugün başladı: Sendikalar ne kadar artış istiyor?

TÜRKİYE KAMU-SEN

Memur ve emeklinin önümüzdeki iki yılı kapsayan zam görüşmeleri bugün başladı. Kamu çalışanları, emekliler ve aileleriyle birlikte tahmini 20 milyon yurttaşı ilgilendiren zam pazarlığı, resmi enflasyon tartışmaları arasında sürecek. BBC Türkçe, toplu sözleşme sürecine katılan üç konfederasyonla konuşarak taleplerini inceledi.

Memur ve memur emeklilerinin 2024-25 döneminde alacakları maaşı belirleyecek Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri bugün başlıyor.

Yetkili konfederasyon Memur-Sen, 2024 yılında her üç ayda bir yapılacak artışlarla toplamda yüzde 70, 2025 yılında ise altı ayda bir olacak şekilde toplamda yüzde 40 zam istiyor.

Buna göre 2024 yılında refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15 ve dördüncü üç ayda yüzde 10 artış talep ediliyor.

2025 yılında ise enflasyonist ortamın iyileşeceği öngörülerek, refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25, ikinci altı ayda yüzde 15 zam isteniyor.

Memur-Sen’den sonra en fazla üyeye sahip Kamu-Sen ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) göre bu zam oranları yeterli değil.

Zam oranı hesaplanırken yalnızca resmî enflasyon verilerinin değil, Türk-İş tarafından hesaplanan yoksulluk sınırının da göz önüne alınması gerektiği vurgulanıyor.

Bu bağlamda KESK en düşük memur maaşının 2024 yılı Ocak ayından itibaren eş, çocuk yardımı ve kira yardımı ile birlikte en az 45 bin TL’ye çıkarılmasını talep ediyor.

Kamu-Sen ise 2024 yılı için memur ve emekli maaşlarına refah payı dahil olmak üzere yüzde 100,2 oranında, 2025 yılı için ise refah payı ile yüzde 58,4 artış istiyor.

BBC Türkçe’ye konuşan Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Nihai hedefimiz, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmasıdır. Taleplerimiz makul ve mantıklıdır, eğer karşılık görmezse sendikacılığın gereği neyse onu yapacağız” diyor.

Öte yandan üç sendika da memurlar için gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesini, birinci dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesini ve Temmuz ayında memurlara verilen 8 bin 77 TL seyyanen ek ödemenin, memur emeklilerine de verilmesini talep ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve sendikalar arasında bir ay sürecek görüşmeler, 3,7 milyon memur ve sözleşmeli personel ile 2,5 milyon memur emeklisini kapsıyor.

Anket: Memur ve emeklilerin yüzde 93,6’sı ay sonunu getiremiyor

2002 yılında ortalama memur maaşıyla 22,1 çeyrek altın alınabilirken bu rakam bugün 8’e geriledi.

KESK’in 28 Temmuz’da yayımladığı TİS Talep ve Beklentileri Anketi’ne göre, ankete katılan 3 binden fazla kamu çalışanının yüzde 93,6’sı ay sonunu getiremiyor.

BBC Türkçe’ye konuşan KESK TİS uzmanı Öztürk Türkdoğan, hükümetin son birkaç yıldır resmî enflasyon ölçeğini değiştirdiğini ve enflasyonun baz alındığı milyonlarca çalışan maaşının eridiğini belirtiyor.

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58’e çıkarttığını hatırlatan Türkdoğan, “Güvenmediğimiz enflasyon hesaplamaları bile durumun çok vahim olduğunu gösteriyor” diyor.

Kamu çalışanları yüksek enflasyon sebebiyle en çok tatil ve seyahat harcamalarından, giyim, sinema vb. kültür aktivitelerinden ve dışarıda yemek yemekten vazgeçtiklerini söylüyor.

Ayrıca katılımcılar; şimdiye kadar yapılan toplu sözleşmelerin gerçek bir kazanım sağlamadığını, TİS süreçlerinde verilen mücadelenin yeterli olmadığını ve kamu emekçilerinin sendikal tercih özgürlüğünün olmadığını düşünüyor.

‘Tartışmalı’ enflasyon verilerine rağmen adalet sağlanabilir mi?

Memur sendikaları, yıllık enflasyon tahminlerinin tutmadığı ve bu sırada kamu çalışanlarının enflasyon mağduru olduğu konusunda hemfikir.

Kamu-Sen basın açıklamasında, “2012-2022 arasında hiçbir enflasyon hedefi tutmamıştır. 2023-2025 arasındaki hedeflerin de tutma ihtimali bulunmamaktadır. Buna karşın memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışlarda hep hedeflenen enflasyon temel alınmıştır” diyor.

Temmuz’da memur maaşlarına toplu sözleşme hükümleri haricinde zam yapıldığını hatırlatan Kamu-Sen’e göre, hükümet de enflasyon hedefine göre belirlenen artışların yetersiz kaldığını kabul ediyor.

BBC Türkçe’ye konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı da enflasyonist ekonomi sebebiyle 2024 yılında üç ayda bir zam istediklerini belirtiyor:

“Bizim talebimiz memurun enflasyona ezdirilmemesidir. Merkez Bankası 2024 için yüzde 33 oranında bir enflasyon tahmininde bulundu ama tahminler geçmiş yıllarda tutmadı. Biz de zamların üç ayda bir yenilenmesini istedik.”

‘Devlet alırken yüzde 122’den, verirken yüzde 64’ten hesaplıyor’

Türkdoğan, her yıl vergilerde gerçekleşecek artışı etkileyen “yeniden değerleme oranı” ile resmî enflasyon arasındaki 58 puanlık farka dikkat çekerek, gerçek enflasyonun resmî enflasyondan neredeyse iki kat fazla olduğunu söylüyor:

“2023 yılı bütçesi yeniden değerleme oranı yüzde 122 oldu, yani devlet bu yıl bizden vergi toplarken yüzde 122 artış yaptı. Buna karşın TÜİK geçen yıl sonu enflasyonunu yüzde 64 olarak açıkladı, arada iki kat fark var.”

“Bu da TÜİK’in açıkladıklarının gerçeği yansıtmadığını, hükümetin belirlediği yeniden değerleme oranının aslında gerçek enflasyon olduğunu gösteriyor.”

Türkdoğan’ın araştırmasına göre Türkiye tarihinde ilk defa yeniden değerleme oranıyla enflasyon arasında bu kadar fark görüldü:

“2023’e kadar, resmî enflasyon ile yeniden değerleme oranı arasındaki farkın en fazla 1 puan olduğunu görüyoruz. İlk defa 2023’e girerken yeniden değerleme oranı ve yıl sonu enflasyonu arasındaki fark 58 puan oldu.”

“Hükümet para toplarken yüzde 122’den topluyor ama işçiye memura emekliye parayı dağıtırken yüzde 64’ten veriyor. Bu kabul edilebilir değil. Bu da ne kadar fakirleştiğimizi gösteriyor. O yüzden yoksulluk sınırı hesaplamalarını esas aldık.”

En düşük memur maaşı, yoksulluk sınırının altında kalabilir

Yetkili sendika olan Memur-Sen’in teklifi kabul edilirse, 2024 yılında en düşük kamu görevlisi maaşı 29 bin 700 TL olacak.

Fakat dört kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 37 bin 974 TL’ye yükseldiği düşünüldüğünde, tek maaşlı bir memur ailesinin yine yoksulluk sınırına ulaşamayacağı görülüyor.

Çakırcı, “Memurların tek maaşla geçinebilmesi, hele ki büyükşehirlerde hakikaten zor. Kira yardımı talebimiz de kabul edilirse, belki kısmen bir rahatlama sağlanır” diyor.

İkinci en büyük sendika Kamu-Sen, en düşük memur maaşının 2024 yılında 41 bin 840 TL’ye; 2025 yılında ise 66 bin 274 TL’ye çıkmasını talep ediyor.

Yoksulluk sınırının 2023 yılında en az yüzde 70 artarak 45 bin TL olacağını öngören KESK ise çocuklu bir ailedeki en düşük memur maaşının en az 45 bin TL, eğer bu memur büyükşehirde yaşıyorsa 47 bin 500 TL olmasını talep ediyor.

KESK, en düşük kademeli bekar bir memurun ise en az 32 bin TL alması gerektiğini savunuyor.

Kamu-Sen ve KESK’in en düşük memur maaşını yoksulluk sınırı üzerine çıkaracak taleplerine rağmen, ay sonunda imzalanacak toplu sözleşmedeki imza yetkisi sadece Memur-Sen’de bulunuyor.

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, toplu sözleşmenin usulüne ilişkin şu eleştirileri getiriyor:

“Biz bu sözleşmede tek bir kişi ile temsil ediliyoruz, sözleşmenin tek imza yetkisi Memur-Sen’de. Dolayısıyla bu konuda hassasiyet göstermesi gerekenler onlar. Aslında benim 600 bin üyem adına, bir başka kişi irade kullanamaz.

“Tabii ki itirazlarımı dile getireceğiz ama onlar toplu sözleşmeyi imzaladığında, bizim hakem heyetine imza yetkimiz bile yok. Onun için de yetkili sendikaya uyarıyoruz, çalışanların taleplerini karşılamayacak bir toplu sözleşmeye imza atmamalılar.”

Emekliler ne yapacak?

14 Temmuz’da çıkarılan 7456 sayılı Kanunla mamur maaşlarına seyyanen 8 bin 77 TL’lik ek ödeme uygulandı fakat bu ödeme taban aylığa yapılmadığı için emekliler bu ödemeden faydalanamadı.

Böylece hem çalışanların emeklilikte alacağı maaş düşmüş oldu hem de mevcut emekli maaşlarının çoğu asgari ücretin dahi altında kaldı.

Bu uygulamanın çalışan ve emekli maaşları arasındaki uçurumu artırarak adaletsizlik yarattığını savunan memur sendikaları bu farkın giderilmesini istiyor.

Türkdoğan, memurların taban aylığına yapılmayan bu ilave ödeme ile birlikte, memurların maaşının sadece yüzde 40’ının emekliliğe yansıdığını söylüyor:

“Bunun anlamı şu, görevi başında bir kamu çalışanı artık emekli olamayacak. Çünkü emekli olursa gelirinin yüzde 60’ını kaybedecek, bu çok korkunç bir durum.”

Çakırcı da benzer bir değerlendirme yaparak, “Geçmişte görev aylığı ve emekli aylığı arasında oransal bir bağlantı vardı. 8 bin 77 TL ek ödeme ile bu bağlantı önemli oranda koptu” diyerek şöyle açıklıyor:

“Seyyanen yapılan artışın emekliliğe yansımıyor olması, şu an fiilen çalışan memurlarda da bir huzursuzluk yarattığı gibi aynı şekilde emekli olmuş memurlar için ciddi bir kayıp oldu, aradaki makas açıldı. Emekli aylığı ve görevli aylığı arasındaki bağ neredeyse koptu.”

“Geçmişte bir memur 10 bin TL alırken, emekli de 7-8 bin TL gibi bir maaş alıyordu. Taban maaşa ve emeklilere yansımayan zam ile birlikte emeklilerin maaşı, çalışırken kazandıklarından yüzde 50-60 oranında azaldı. Emekli olamama durumu bu yıl biraz daha artmış oldu. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.”

Memur-Sen ayrıca en düşük maaşın 22 bin TL olması vaadinin “karşılığını bulabilmesi için” öncelikle maaşlarda bin 650 TL’lik artış istiyor.

Çakırcı, “Şu anda en düşük memur ücreti 22 bin TL değil, 20 bin 355 TL. Bu da arada ciddi bir farkın olduğunu gösteriyor. Oysa cumhurbaşkanımız 22 bin TL demişti. Burada ciddi bir alacağımız söz konusu” diyor.

Sendikaların taleplerinde ‘kira yardımı’ var

Üç sendikanın ortaklaştığı taleplerden bir diğeri de kamu çalışanlarına kira yardımı.

Kamu-Sen, lojmandan faydalanmayan ve kirada oturan tüm kamu çalışanlarına aylık 7 bin 850 TL kira yardımı yapılmasını istiyor. KESK büyükşehirlerde 7 bin 500 TL, diğer şehirlerde ise 5 bin TL kira yardımı talep ediyor.

Memur-Sen ise kamu görevlilerine aylık 7 bin 650 TL kira yardımı yapılmasını istiyor.

Çakırcı, “Özellikle büyük şehirlerde memurların neredeyse yaşayamaz duruma geldiğini ve aldığı ücretin önemli bir kısmını kiraya vermek zorunda kaldığını net bir şekilde görebiliyoruz.”

Emekli Enflasyon Kamu Memur Sendika

Related Posts

A. SAĞLIK İŞ Adalet Bakanlığı ADALET SEN ADALETLİ İŞÇİ SENDİKASI ADİL BİR-SEN ADİL HABER SEN AES AFAD HAK--SEN AFAD-SEN AĞAÇ–İŞ AHESEN Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı AİLE-SEN AK-SEN AKA-SEN ALKAFOSEN ANADOLU ADLİYELERİ-SEN ANADOLU BÜRO-SEN ANADOLU DİYANET -SEN ANADOLU DİYANET VAKIF-SEN ANADOLU EKSEN ANADOLU EKSEN ENERJİ-SEN ANADOLU ETKİNLİKLERİ ANADOLU SAĞLIK-SEN ANADOLU-İŞ ANADOLU-SEN ANADULU TAPU-SEN AND-SEN ASİM-SEN ATASEN ATORSEN AVMES AVRASYA DİYANET VAKIF-SEN AVUKATLAR SENDİKASI BAĞIMSIZ BİRLİK BÜRO SEN BAĞIMSIZ BÜRO-SEN BAĞIMSIZ DİYANET-SEN BAĞIMSIZ EĞİTİM-SEN BAĞIMSIZ EMEK-SEN BAĞIMSIZ ENERJİ-SEN BAĞIMSIZ GÜVENLİK SEN BAĞIMSIZ HABER-SEN BAĞIMSIZ İŞÇİ SENDİKALARI BAĞIMSIZ İŞVEREN SENDİKALARI BAĞIMSIZ KAMU GÖREVLİLERİ BAĞIMSIZ KÜLTÜR SANAT-SEN BAĞIMSIZ MADEN-İŞ BAĞIMSIZ ÖZGÜR GIDA İŞ BAĞIMSIZ SAĞLIK-SEN BAĞIMSIZ YAPI-İMAR SEN BAĞIMSIZ YEREL HİZMET-SEN BAK-SEN Bakanlıklar BANK-SEN BANK-Sİ- SEN BANK-SİS BASIN–İŞ BASİSEN BASK BASS BATİS BATOÇ-SEN BAYINDIR MEMUR-SEN BÇS BEÇ-SEN BEL-İL-SEN BELBİRSEN BELEDİYE-SEN BELEDİYE–İŞ BEM-BİR-SEN BES BİGİS BİL-İŞ BİL–SEN BİLGEÇ Bilim ve Teknoloji BİR SAĞLIK-İŞ BİRDEM-SEN BİRLEŞİK KAMU İŞ BİRLEŞİK METAL-İŞ BİRLEŞİK TARIM ORMAN İŞÇİLERİ SENDİKASI BİRLEŞİK-GÜVENLİK-SEN BİRLİK BÜRO-SEN BİRLİK EĞİTİM SEN BİRLİK HABER-SEN BİRLİK SAĞLIK-SEN BİRLİK SENDİKASI BİRLİK VE DAYANIŞMA SENDİKASI BİZ SAĞLIK SEN BİZİM-SEN BTS Büro Ailesi Sendikası - BAL SEN BÜRO BİR-SEN BÜRO HAK-SEN BÜRO LİYAKAT-SEN BÜRO MEMUR-SEN BÜRO-İŞ BUSEN ÇALIŞAN ENERJİ-SEN ÇALIŞAN-SEN Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı CAM İŞVEREN CAM KERAMİK–İŞ ÇEİS ÇESEN Çevre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı DAYANIŞMA İŞÇİ İSTİHDAM SENDİKASI DAYANIŞMA SENDİKASI DEB-SEN DEM TOÇ-SEN DEMİRYOL–İŞ DEMOKRAT AĞAÇ İŞ DEMOKRAT HABER-SEN DEMOKRATİK EĞİTİM-SEN DEMOKRATİK SAĞLIK-SEN DERİTEKS SENDİKASI DES DESEN DETEKS-İŞ DEV MADEN–SEN DEV SAĞLIK–İŞ DEV TEKSTİL DEV YAPI–İŞ DEV. TURİZM-İŞ DEVA BİRSEN DGD-SEN DİN BİR-SEN DİN GÖNÜLLÜLERİ-SEN DİRİLİŞ EĞİTİM SEN DİSK DİSK BASIN–İŞ DİSK ENERJİ-SEN DİVA-SEN DİVES DİYANET BİR-SEN DİYANET HAK VE ADALET-SEN DİYANET HAK-SEN DİYANET-BİRLİK-SEN DİYANET-SEN Dışişleri Bakanlığı DOKU ÖR–İŞ DOKUMA- İŞ DÜĞÜN GİYİM SEKTÖRÜ DÜSOİŞ e-NÜFUS-SEN E-TİCARET İŞVEREN SENDİKASI EDİS EGE-İS Eğitim EĞİTİM GÜCÜ SEN EĞİTİM HAK-SEN EĞİTİM İLKE-SEN EĞİTİM MİL-SEN EĞİTİM SÖZ-SEN EĞİTİM-BİR-SEN EĞİTİM-İŞ EĞİTİM-SEN EĞİTİMDE BİRLİK-SEN EKMEK SANAYİİ İŞVERENLERİ SENDİKASI Ekonomi EKSEN BÜRO BİR SEN EKSEN EĞİTİM-SEN EKSEN SAĞLIK BİR–SEN EKSEN-SAĞLIK-SEN EMEK SAĞLIK-İŞ ENERJİ BİR–SEN ENERJİ HAK-SEN ENERJİ İŞ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ENERJİ-İŞ ENGELLİ TARIM ORMAN SEN ENGELSİZ-EĞİTİM-SEN ENGELSİZ-SAĞLIK-SEN ENİS EPGİS ES-İŞ EŞİT HAKLAR SENDİKASI ESM ETKİNLİK-SEN EYT GENÇ BÜRO-SEN Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel GENEL MADEN–İŞ GENEL SAĞLIK-İŞ GENEL–İŞ GIDA–İŞ GİYİM-SEN GLOB-İŞ GÖKAY TURİZM ÇALIŞANLARI SENDİKASI GÜM-SEN GÜVEN HABER-SEN GÜVEN SAĞLIK-SEN GÜVEN-İŞ GÜVEN-SEN GÜVENLİK BİRLİK SEN GÜVENLİK-İŞ GÜVENLİK-SEN HABER HAK-SEN HABER-SEN Haberler HAK BİR-SEN HAK-İŞ HAK-SEN HAS SAĞLIK-SEN HAVA-İŞ HAVA-SEN Hazine ve Maliye Bakanlığı HEKİMSEN HEP-SEN HİZMET İŞVEREN HİZMET-İŞ HÜR BELEDİYE İŞ HÜR GIDA İŞ HÜR METAL-İŞ HÜR TARIM ORMAN İŞ HÜR TEKSTİL-İŞ HUZUR EĞİTİM SEN HUZUR-SEN İÇ ANADOLU FIRIN İŞVERENLERİ SENDİKASI İçişleri Bakanlığı İCRA YARGI SEN İDEAL EĞİTİM-SEN İEİS İLETİŞİM-İŞ İLKİM- İŞ İMAR HAK-SEN İMECE EV İŞÇİLERİ SENDİKASI İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ İŞVERENLERİ SENDİKASI İNŞAAT-İŞ İNŞAAT-SEN İNTES İş Sağlığı ve İş Güvenliği İşçi Sendikaları İSG-SEN İşveren Sendikaları İYİ-SEN İZ-TOP BETON KALIP-İŞ Kamu Görevlileri Sendikaları Kamu Kurumları KAMU SAĞLIK-SEN KAMU SAĞLIK–SEN KANTİN-İŞ SEN KARSAN-İŞ KASİSEN KATAŞSEN KESK KİMPET-İŞ SENDİKASI KİPLAS KONUT-SEN KONUT–İŞ KONYA EKMEK SANAYİ İŞVERENLERİ SENDİKASI KOOP-İŞ Köşe Yazıları KRİSTAL - İŞ KÜLTÜR EMEK-SEN KÜLTÜR HAK-SEN KÜLTÜR MEMUR-SEN Kültür Sanat KÜLTÜR SANAT-İŞ KÜLTÜR SANAT-SEN Kültür ve Turizm Bakanlığı LASTİK–İŞ LİDER ENERJİ İŞ LİDER MEDYA-SEN LİDER SAĞLIK-İŞ LİDER TARIM ORMAN İŞ LİMAN-İŞ LİMTER–İŞ LİYAKAT HABER-SEN LİYAKAT-SEN LOJİSTİK-İŞ MAARİF-SEN MAĞAZA-MARKET SEN MALİ MÜŞAVİR İŞVEREN-SEN MALİ MÜŞAVİR SEN MALİYE-SEN MASİS MEDYA-İŞ MEMUR-SEN MERKEZ BÜRO-SEN MES-ED-SEN MESS METESEN METSAN-İŞ MİKSEN MİL EĞİTİM-SEN MİL-BAYINDIR-SEN MİL-BELEDİYE-SEN MİL-BÜRO-SEN MİL-DİYANET-SEN MİL-ENERJİSEN MİL-SEN MİL-TARIMORMAN-SEN MİL-ULAŞTIRMA-SEN Millî Eğitim Bakanlığı Millî Savunma Bakanlığı MİS MÜZİK–SEN NAK-İŞ NAKLİYAT–İŞ NÜKLEER-İŞ Ö.G.G-İŞ OFİS BİR-SEN ÖGESEN ÖGİS ÖĞRENCİ-SEN ÖĞRETMENLER SENDİKASI ÖHBİS OLEYİS ONUR SAĞLIK SEN OSMANLI EĞİTİM-SEN OTİS OYUNCULAR SENDİKASI ÖZ AĞAÇ–İŞ ÖZ BÜRO İŞ ÖZ BÜRO SEN ÖZ DİYANET-SEN ÖZ FİNANS-İŞ ÖZ GIDA–İŞ ÖZ GÜVEN-SEN ÖZ HABER İŞ ÖZ HAK MADEN İŞ ÖZ HİZMET İŞ ÖZ İLETİŞİM-İŞ ÖZ İNŞAAT-İŞ ÖZ İPLİK–İŞ ÖZ KAĞIT-İŞ ÖZ MADEN-İŞ ÖZ MOBİLYA KAĞIT-İŞ ÖZ ORMAN-İŞ ÖZ PETROL-İŞ SENDİKASI ÖZ SAĞLIK-İŞ ÖZ SAĞLIK-SEN ÖZ TAŞIMA-İŞ ÖZ TEKSTİL-İŞ ÖZ TOPRAK-İŞ ÖZ TURİZM-SEN ÖZ YURT-İŞ ÖZ-İŞ ÖZÇELİK–İŞ ÖZEL GÜVENLİK-İŞ ÖZGÜR EĞİTİM-SEN ÖZTÜM TEKSTİL-İŞ PETROL-İŞ Politika POSTA-İŞ PTT KARGO-SEN PTT-SEN PTYT-SEN PÜİS S E L Ü L O Z – İ Ş SAGED-SEN SAĞLIK BİR-SEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI SENDİKASI SAĞLIK HAK-SEN SAĞLIK İLKE-SEN SAĞLIK LİYAKAT-SEN SAĞLIK MİL-SEN SAĞLIK SÖZ-SEN SAĞLIK-SEN Sağlık Sağlık Bakanlığı SAHİM-SEN SAİS Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı SAT-SEN SAVDES-SEN SAVSEN SAY-SEN ŞEHİT GAZİ BİRLİK-SEN ŞEHİT GAZİ EĞİTİM BİRLİK-SEN ŞEHİT GAZİ KAMU-SEN ŞEHİT GAZİ SAĞLIK BİRLİK-SEN ŞEHİT GAZİ TARIM ORMAN BİRLİK SEN ŞEHİT GAZİ VE ENGELLİ BÜRO SEN ŞEHİT GAZİ VE ENGELLİ EĞİTİM SEN ŞEHİT GAZİ VE ENGELLİ SAĞLIK SEN ŞEHİT GAZİ-SEN ŞEHİT GAZİ-SEN-BAYINDIR ŞEHİT GAZİ-SEN-BÜRO ŞEHİT GAZİ-SEN-DİYANET ŞEHİT GAZİ-SEN-ENERJİ ŞEHİT GAZİ-SEN-HABERLEŞME ŞEHİT GAZİ-SEN-KÜLTÜR ŞEHİT GAZİ-SEN-SAĞLIK ŞEHİT GAZİ-SEN-TARIM-ORMAN ŞEHİT GAZİ-SEN-ULAŞTIRMA SEİS SEİS ŞEKER–İŞ SERSAN-İŞ SES SHS İŞ SIHHAT–İŞ SİMESEN ENERJİ SİNE–SEN SİNEMA-TV SENDİKASI SİS SODEMSEN SOSYAL-İŞ SÖZ-SEN SPOR-EMEK-SEN SPOR-SEN SPORİS SÜRSEN T E K S T İ L T. BÜRO-İŞ T. ORMAN - İŞ TABGİS TAİS TAKSİS TAPU ÇEVRE YOL-İŞ TARIM - İŞ TARIM ORKAM-SEN TARIM ORMAN İŞ TARİS Tarım ve Orman Bakanlığı TEÇ-SEN TEHİS TEİİS TEİS TEK METAL–İŞ TEK-İŞ SENDİKASI TEK-SEN BÜRO TEKBİR -SEN TEKGIDA-İŞ TEKİS TEKSAN-SEN TEKSİF TEKSTİL DERİ TEKSTİL SANAYİİ İŞVERENLER SENDİKASI TEKSTİL-İŞ TEM-İŞ SEN TEM-SEN TEMİS TES TES – İŞ TESİS TEÜS TEZ-KOOP-İŞ TGS THİS TİBİS Ticaret Bakanlığı TİG-SEN TİM-SE TİSK TİSKO TMGD-SEN TÖB SEN TÖBGİS TOÇ BİR-SEN TOÇ HAK-SEN TÖHOT SEN TOLEYİS TOMİS TORES-İŞ TÖS TSİİS TSSHS TT-İŞVEREN TÜDİS TÜGİS TÜHİS TÜM AĞAÇ-İŞ TÜM BEL-SEN TÜM BELEDİYE-İŞ TÜM BİRLİK İŞ TÜM BÜRO BİRLİK SENDİKASI TÜM BÜRO-SEN TÜM BÜRO-SEN TÜM EĞİTİM-BİR-SEN TÜM EĞİTİM-SEN TÜM EKMEK SANAYİİ İŞVERENLERİ SENDİKASI TÜM EMEK-İŞ TÜM EMEK-SEN TÜM ENERJİ SEN TÜM ENERJİ-İŞ TÜM GENEL-İŞ TÜM GIDA-İŞ TÜM GÜVEN SEN TÜM KAMU-SEN DİYANET TÜM KAMU-SEN EĞİTİM TÜM KAMU-SEN SAĞLIK TÜM KAMU-SEN TARIM-ORMAN TÜM KANTİN İŞV. SEN TÜM MADEN-İŞ TÜM MEMUR-SEN TÜM METAL-İŞ TÜM PETROL-İŞ TÜM SAĞLIK-SEN TÜM TAŞIMA-İŞ TÜM TOT-SEN TÜM TURİZM İŞ SENDİKASI TÜM ÜNİ-SEN TÜM VATANSEVER-SEN-YEREL YÖNETİMLER TÜM YEREL–SEN TÜM-İŞ TÜM-TOÇ-SEN TÜMKA–İŞ TÜMTAŞİŞ TÜMTİS TUR-İŞ TUR-SEY İŞ TURÇASEN TURİS TURİZM ENDÜSTRİSİ İŞVERENLERİ SENDİKASI TURİZM İŞ TÜRK BÜRO -SEN TÜRK DENİZ-İŞ TÜRK DİYANET VAKIF-SEN TÜRK EĞİTİM-SEN TÜRK ENERJİ-SEN TÜRK HABER-SEN TÜRK HARB-İŞ TÜRK İMAR-SEN TÜRK KÜLTÜR SANAT-SEN TÜRK MADEN-İŞ TÜRK METAL SENDİKASI TÜRK SAĞLIK-SEN Türkiye TÜRK TARIM ORMAN-SEN TÜRK ULAŞIM-SEN TÜRK YEREL HİZMET-SEN TÜRK-İŞ TÜRK–İNŞA TÜRKİYE ÇİMSE – İŞ TÜRKİYE DOK GEMİ-İŞ TÜRKİYE HABER - İŞ TÜRKİYE KAMU-SEN TÜRKİYE SAĞLIK-İŞ TÜRKİYE ŞEKER SANAYİİ İŞVERENLERİ SENDİKASI TÜRKİYE TEKSTİL SANAYİİ İŞVERENLERİ SENDİKASI TÜRKİYE TOPRAK, SERAMİK, ÇİMENTO VE CAM SANAYİİ İŞVERENLERİ SENDİKASI TÜRKİYE ULAŞ-İŞ SENDİKASI TURKON–İŞ TÜRKTİS TURSAS TURSİSEN TUSİS TÜYİS TÜYİSEN TVSEN TYS UDEM HAK -SEN ULAŞIM HAVACILIK-SEN ULAŞIM-İŞ ULAŞTIRMA MEMUR-SEN Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ULİS ÜLKEM-İŞ ÜNİ PER-SEN UŞAK TEKSTİL İŞVERENLERİ SENDİKASI USTİS VATANSEVER-SEN-EĞİTİM VATANSEVER-SEN-SAĞLIK VATANSEVER-SEN-TARIM-ORMAN VAZİFE MALÜLLERİ YURT ÇOCUKLARI VE ENGELLİ DİYANET BİRLİK-SEN VAZİFE MALÜLLERİ YURT ENGELLİ VE TÜM KAMU ÇALIŞANLARI ENERJİ BİRLİK-SEN VAZİFE MALÜLLERİ YURT VE ENGELLİ BAYINDIR BİRLİK-SEN VAZİFE MALÜLLERİ YURT VE ENGELLİ KÜLTÜR BİRLİK-SEN VER-DE YAPI-YOL SEN YAPSAN–İŞ YARGIÇLAR SENDİKASI YAZ-İŞ YENİ BELEDİYE-İŞ YENİ BÜRO-SEN YENİ SAĞLIK-İŞ YENİ TÜM GÜVENLİK-İŞ YENİ YOL-İŞ YENİ-ENERJİ-SEN YENİDEN MİSK YEREL HAK-SEN YEREL-İŞ YEREL-SEN YOL - İŞ YURT BÜRO SEN YURT EĞİTİM SEN YURT SAĞLIK-SEN YURT-İMAR SEN YURT-SEN YURT-TARIM SEN Yurtdışı Sendika

Sendikan.com yayında!

Sendikan.com yayında!